Hoeveel moet je bewegen volgens de beweegrichtlijnen?

Bewegen en sporten is goed voor je, daar kan geen twijfel over bestaan. Maar hoeveel moet je bewegen om gezond te blijven? En is dat hetzelfde voor bijvoorbeeld kinderen, ouderen en mensen met een beperking? Dat vertellen de beweegrichtlijnen je. En die geven ook meteen aan: bewegen is goed, meer bewegen is beter.

De beweegrichtlijnen voor volwassenen

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen is als volgt:

  1. Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  2. Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  3. Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten dus kracht training, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
  4. En: voorkom veel stilzitten.

De beweegrichtlijnen voor ouderen

Voor ouderen gelden dezelfde beweegrichtlijnen als voor volwassenen. Maar aangevuld met balansoefeningen. Een goede balans zorgt ervoor dat je je evenwicht makkelijker houdt en minder snel valt. Balansoefeningen zijn oefeningen gericht op het verbeteren van je evenwicht terwijl je staat of beweegt, zoals op één been staan, voet voor voet over een lijn lopen of een voorwerp van de grond oprapen.

De beweegrichtlijnen voor kinderen

Voor kinderen van 4 tot 18 jaar geldt de volgende beweegrichtlijn:

  1. Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
  2. Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
  3. Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten,dus kracht training.
  4. En: voorkom veel stilzitten.

In onze fitboutique zijn 10 volautomatische fitness apparaten aanwezig. Deze geven je in 35 minuten per training een Total body workout. Gebaseerd op kracht training.

Dus voor jong en oud bevelen wij aan minimaal 2 keer per week ons fitness programma te volgen. 

Maar meer als twee keer per week sporten is uiteraard beter voor een gezonder en sterker lichaam.